View profile

Nu online: Mijn uitgebreide blog over de Metaverse. #Leestip

Revue
 
 

Trending in Tech

July 9 · Issue #158 · View online

Jarno Duursma. Auteur en Spreker. Impact van technologie op bedrijf, mens en samenleving. Kijken naar de toekomst door de lens van digitale technologie.
-- Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en ontvang 6 techboeken in je inbox!-- 📕📔📘📓📙📗


De afgelopen weken heb ik geschreven aan mijn nieuwe artikel over de Metaverse. Wat een super interessant onderwerp!
Wat is de Metaverse? Wat zijn de huidige initiatieven? Wat zijn de succesfactoren? Wat wordt de economische structuur van de Metaverse? Wat zijn toekomstige beroepen in de Metaverse?
Hieronder kun je een korte introductie lezen. Wil je het volledige artikel lezen? Klik dan hier of klik de link hieronder.
En wil je het artikel alsjeblieft delen op je socials? Wordt gewaardeerd!
Ik ga vanaf halverwege volgende week genieten van een welverdiende vakantie. Dus even geen nieuwsbrief of LTTF podcast.
Bedankt allemaal voor jullie support weer en geniet van je vakantie. Niet vergeten het artikel te lezen! ;-)
met hartelijke groet, Jarno
Wat is de Metaverse?
De Metaverse is een digitale, driedimensionale omgeving op het internet die er permanent is. De gebruiker of bezoeker krijgt er een gevoel van individuele aanwezigheid (al dan niet vertegenwoordigd door een avatar) en ruimtelijk bewustzijn in een sociale context, gedeeld met anderen. De Metaverse biedt ook de mogelijkheid te participeren in een virtuele economie.
De driedimensionale, virtuele omgeving van de Metaverse speelt zich voor iedereen synchroon en in real time af. Mensen kunnen hier ontmoeten, bijvoorbeeld om elkaar te leren kennen, te netwerken, nieuwe vaardigheden te leren, relaties op te bouwen, producten en diensten te leveren, samen te werken, te ontspannen, te gamen, te shoppen en te consumeren.
De Metaverse is vooral nog een concept, een idee. Daarom is het best lastig om de Metaverse te beschrijven en te duiden, want er zijn veel meer vragen dan antwoorden. Veel van wat erover gezegd en geschreven wordt is speculatief en met vlagen fantasierijk te noemen. Het is een denkrichting, die nog ver afstaat van de realiteit. Maar dat betekent niet dat het niet is begonnen. Sterker nog: de eerste initiatieven zijn er al. Denk aan Fortnite, Roblox, Minecraft, Decentraland, Cryptovoxels, Axie infinity, Magic Leap, Sandbox en Facebook Horizon.
Je zou de Metaverse kunnen zien als de volgende fase van het huidige internet: het (nu nog) tweedimensionale, platte internet verandert naar een driedimensionale, ruimtelijke vorm. Zo divers en breed als het huidige internet is, zo wordt ook de Metaverse, maar in nog sterkere mate. We gaan van het web van objecten (documenten) naar het web van plekken (coördinaten). 
…… meer weten? Lees dan het artikel!

Wat is de Metaverse? En wat zijn de ontwikkelingen van de Metaverse?
Wil je een lezing bij me boeken over de Metaverse? Of over een ander onderwerp? Let me know! info@jarnoduursma.nl of 0616074953
met hartelijke groet, Jarno
Did you enjoy this issue?
In order to unsubscribe, click here.
If you were forwarded this newsletter and you like it, you can subscribe here.
Powered by Revue
Jarno Duursma, Telefoon: 0616074953, info@jarnoduursma.nl, http://www.jarnoduursma.nl