View profile

Nieuw rapport: "Machines met verbeeldingskracht: een kunstmatige realiteit"

Revue
 
Vandaag release ik mijn nieuwe rapport: "Machines met verbeeldingskracht: een kunstmatige realiteit".
 

Trending in Tech

September 25 · Issue #128 · View online
This newsletter is created by a human. | Jarno Duursma. Author & TEDx Speaker. | Future | Artificial intelligence | Deepfake | Synthetic Media | Techtrends | Exploring frontier technology | Team Human

Vandaag release ik mijn nieuwe rapport: “Machines met verbeeldingskracht: een kunstmatige realiteit”. Download ’m gratis hieronder.
Het rapport gaat over AI-software als ideeënmachine; in staat om bijvoorbeeld video’s, audio, teksten en zelfs volledig virtuele werelden te creëren.
Dit rapport is te beschouwen als een opvolger van mijn boek uit 2017, De Digitale Butler− Kansen en bedreigingen van kunstmatige intelligentie. Daarin beschrijf ik hoe AI-systemen steeds meer menselijke vaardigheden van ons overnemen zoals kijken, luisteren, spreken en lezen. Met dit rapport voeg ik daar een belangrijke menselijke vaardigheid aan toe: het kunnen toepassen van verbeeldingskracht
Generatieve AI systemen genereren nieuwe content zoals gezichten, menselijke stemmen, foto’s, video’s, teksten en audio opnames. Ze zijn op deze wijze in staat nieuwe invalshoeken, afgeleiden, ideeën te genereren in samenwerking met de mens. Generatieve AI software als ideeënmachine. Als creatieve assistent en als uitvinder.
Maar zoals bij iedere technologische ontwikkeling heeft ook deze trend een negatieve keerzijde. Daarover gaat het tweede deel van het rapport, Deepfake-technologie: The Infocalypse. Bij deepfake-technologie wordt generatieve software en de ‘machine met verbeeldingskracht’ gebruikt om onze waarneming van de wereld op een negatieve manier te beïnvloeden. Om daarmee meningen te manipuleren, mensen te chanteren of reputatieschade toe te brengen. We zien namelijk dat het met behulp van generatieve AI-software steeds gemakkelijker wordt om een nep video- of audio opname te maken. Om nep-teksten te schrijven. Om onderling gezichten te verwisselen in een video. Om een stem te klonen.
We naderen daarmee een periode waarin we online onze ogen en oren niet meer kunnen vertrouwen. Hoe gaan we daar mee om? Wat zijn de risico’s? En de oplossingen?
Download vandaag gratis mijn nieuwe rapport: “Machines met verbeeldingskracht: een kunstmatige realiteit” hieronder. Met maar liefst 108 pagina’s compacte informatie.
Voetnoten:
  • Het Deepfake onderdeel is ook als apart rapport los te downloaden. Zie hieronder.
  • Vanzelfsprekend ben ik ook als spreker te boeken aangaande deze onderwerpen.
  • Gratis download is ook echt gratis. Ik vraag geen donatie achteraf, of je e-mail adres. Het rapport is onafhankelijk tot stand gekomen.
  • Wil je mij helpen en dit rapport doorsturen naar mogelijk geïnteresseerden? Dank!
Hartelijke groet, Jarno
Trendwatcher / Spreker : Studio Overmorgen (0616074953)


Download 'Machines met verbeeldingskracht: een kunstmatige realiteit'
Deepfake technologie: The Infocalypse
Wil je mij helpen en dit rapport delen op sociale media of doorsturen naar iemand waarvan je denkt dat ‘ie ’m interessant vindt? DANK! ❤️
Deel mijn LinkedIn Post: http://bit.ly/2mYm3MD
Of mijn Tweet: http://bit.ly/2lBIJ59
Hartelijke groet! Jarno
Did you enjoy this issue?
If you don't want these updates anymore, please unsubscribe here.
If you were forwarded this newsletter and you like it, you can subscribe here.
Powered by Revue
Jarno Duursma, Telefoon: 0616074953, info@jarnoduursma.nl, http://www.jarnoduursma.nl